Erdoğan'dan yeni operasyon sinyali: Kandil, Mahmur'dan besleniyor

Erdoğan'dan yeni operasyon sinyali: Kandil, Mahmur'dan besleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kandil'e operasyon konusunda sorulan bir soruya cevap verirken, Kandil ve Sincar dışında hedef olarak Mahmur'u da ortaya koydu.

Erdoğan, "Bunu ilk defa söylüyorum. Mahmur. Mahmur çok önemli. BM şöyle demiş böyle demiş... Bu meseleyi çözmezseniz vururuz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı ve değerlendirmelerde bulundu.

"Mahmur'da terörist yetiştiriliyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK/PYD ile süreci anımsatılarak, "Türkiye Kandil'e operasyon gerçekleştirecek mi?" sorusuna, şu cevabı verdi:

"Olayın tabii iki boyutu var. Kandil var, Sincar var. Bizim şu anda eğer Irak'tan Türkiye'ye herhangi bir tehdit olursa ki zaman zaman oluyor. Tabii burada Bağdat yönetimiyle de bu konuyu süratle görüşürüz. Bağdat yönetimi 'ben bu işi çözerim' dediği takdirde ne ala. Ama Bağdat yönetimi 'çözemem' dediği takdirde kimseden icazet almayız, Sincar'ı da Kandil'i de vururuz. Hatta hatta, bunu ilk defa dillendiriyorum Mahmur. Mahmur çok önemli. Birleşmiş Milletler şöyle demiş, böyle demiş. Birleşmiş Milletler'in Mahmur meselesini de halletmesi lazım çünkü Mahmur'da terörist yetiştiriliyor. Orası bir kuluçka yuvasıdır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birleşmiş Milletler'le bu konuda bir temas var mı?" sorusu üzerine, bu temasların geçmişte yapıldığını, bu konuları eski Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile çok konuştuğunu anlatarak, "Şimdi de Guterres ile konuşuruz. Birisi gelsin bu işi çözsün. Çözdünüz çözdünüz, çözmediğiniz takdirde gereğini yaparız. Burası çünkü kuluçka yuvası." açıklamasında bulundu.

"Kandil, Mahmur'dan besleniyor"

Bağdat yönetimi ile hep birlikte konuşulup adım atılmasının önemine işaret eden Erdoğan, "Kandil nereden besleniyor zannediyorsunuz, Mahmur'dan besleniyor. Bunları yutmayalım. Sincar, küçük bir Kandil'dir aslında." dedi.

Erdoğan, bu konuda Amerika'nın bir desteği olup olmadığının sorulmasına karşılık, "Bir gece ansızın gelebiliriz." sözlerini anımsatarak, bu konuda mesafeli gitmenin isabetli olacağını vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.