Erdoğan'ı hedef alan Suudi haber kanalı geri adım attı: Aradığınız sayfaya ulaşılamıyor

Erdoğan'ı hedef alan Suudi haber kanalı geri adım attı: Aradığınız sayfaya ulaşılamıyor

Al Arabiya, üç gün önce yayınladığı "Erdoğan ve Gannûşi'nin Kâbil Kasabı [Hikmetyar] ile derin ilişkileri" başlıklı haberini internet sitesinden kaldırdı.

Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin başlattığı Katar karşıtı kampanya medya üzerinden de tüm hızıyla devam ediyor. Suudi medyasının, "Katar'ın teröre destek verdiği" yönündeki yayınları son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almıştı.

"İslamcıların derin bağlantıları"

Suudi Arabistan'da yayın yapan Al Arabiya kanalı üç gün önce yayınladığı haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afgan lider Gulbeddin Hikmetyar ile çekilmiş fotoğrafını "İslamcıların derin ilişkilerinin" kanıtı olarak paylaştı. Kanalın twitter hesabından paylaşılan haber "Erdoğan ve Gannuşi'nin Hikmetyar ile bağları İslamcıların kanlı savaş ağalarıyla derin bağlantılarını ortaya koyuyor" başlığıyla sunuldu.

Suudi medyasının Erdoğan'ı hedef alan haberi daha sonra kanalın internet sitesinden kaldırıldı. Kanal yetkililerinden konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Haber, Al Arabiya'nın internet sitesinden kaldırıldı.

O fotoğrafın hikâyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hizbi İslami lideri Gulbettin Hikmetyar'ın beraber yer aldığı fotoğraf 1985 yılında İstanbul'da çekildi. Erdoğan, daha önce, fotoğrafa ilişkin olarak şöyle konuşmuştu:

"Gulbettin Hikmetyar, tahminim 1985 yılları olan bu ziyaretinde ABD'nin desteklediği ve Afganistan'da ulusal bir kahraman olan, Afganistan'ın bağımsızlığı mücadelesinde bir insandı ve Türkiye'ye o zaman Afganistan'ın bir lideri olarak gelmişti. Ben de o zaman bir siyasi partinin İstanbul il başkanıydım. Bir aile ortamında yapılmış olan bu resim, düşünün bir aile içinde çekilmiş bir resimdir."

En önemli destekçisi Suudi Arabistan'dı

1979 yılında Sovyetler Birliği'nin Afganistan'ı işgal etmesi üzerine silahlı direniş gösteren Hizbi İslami'nin lideri Hikmetyar, 'Afgan Cihadı' sırasında Suudi Arabistan ve Pakistan'ın en fazla destek verdiği cihat yanlısı liderlerden biriydi.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.