Erdoğan'ın 'Kürdistan' yaptırımları: Hava sahası ve sınır kapatılacak

Erdoğan'ın 'Kürdistan' yaptırımları: Hava sahası ve sınır kapatılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY'deki referandumun ardından tepkisini sertleştiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak'a yönelik yaptırımlarla ilgili "Bütün hava sahaları da kapatılacak, yakında sınırlar da kapatılacak.Nasıl girişini çıkışını yapacaksın?" ifadesini kullandı.

İran ziyaretinden bir gün sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden kanaat önderleriyle Ankara'da biraraya gelen Erdoğan, hava sahasının yanı sıra sınırların kapatılacağını söyledi.

"Referandum bir sebeptir netice değildir" diyen Erdoğan "Burada iş bitmemiştir sadece başlamıştır. Bir tarafında İran kuzeyinde Türkiye güneyinde Irak yönetimi batısında Suriye. Ne yapacaksın? Nereye gideceksin? Nasıl çıkacaksın? Buyurun şimdi bütün hava sahaları da kapatılacak uçuşlar zaten yasaklandı. Kim gelecek nasıl gideceksin? Yakında sınırlar da kapatılacak" şeklinde konuştu.

IKBY lideri Mesud Barzani'yi kast eden Erdoğan, "Birileri çocukluk düşlerini gerçekleştirecek diye tüm bölgemizin ve ülkemizin tehlikeye atılmasına müsaade edemeyiz" dedi. 

'TEPKİMİZİN KÜRTLERLE ALAKASI YOK'

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemizle beraber barış, esenlik istiyoruz. Biz insanı eşrefi mahlukat olarak görüyoruz. Biz mazluma bakarken Türk Kürt Çerkez görmüyoruz. Sadece insan görüyoruz. Ülkemizle beraber bölgemizde barış ve esenlik istiyoruz. Açık ve net ifade etmek isterim. Türkiye'nin Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararına karşı koyduğu tepkinin ne Kürtlerle ne Kürtlükle bir ilgisi yoktur. Bizim tepkimiz Irak'ın birliğine beraberliğine ihtiyacı olunduğu dönemde ülkemize danışılmadan böyle bir teşebbüste bulunulmuş olmasıdır Bu Irak'ın toprak bütünlüğüne ihanettir.Türkiye ile kurduğu dostluğu hiçe saymıştır. Kararın yanlışlığına dair ikazlarımız mevcut yönetim tarafından dikkate alınmamıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.