"Erdoğan'ın yeni anayasa önerisinde iki kırmızı çizgisi var"

"Erdoğan'ın yeni anayasa önerisinde iki kırmızı çizgisi var"

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 'Türkiye’nin yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir' açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda iki kırmızı çizgisi olduğunu yazdı.

Hürriyet yazarı Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa önerisinde iki kırmızı çizginin yer aldığını belirterek, "Biri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi diğer ise üniter yapı" dedi.

Abdulkadir Selvi'nin "Erdoğan’ın anayasa hamlesinin püf noktaları" başlıklı yazının ilgili kısımları şu şekilde:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yeni anayasa önerisinde iki kırmızı çizgi yer alıyor.

Biri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi diğer ise üniter yapı.

Anayasa referandumu ile milletin kabul ettiği Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden vazgeçilmesi gibi bir düşünce taşınmıyor. Çünkü anayasa referandumuyla birlikte milletimizin sistem tartışmasını bitirdiği ve tercihini Başkanlık sisteminden yana yaptığı belirtiliyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, devletin üniter yapısı ve anayasanın ilk dört maddesi korunuyor. Yeni reform sürecini başlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni ve sivil bir anayasa önerisiyle birlikte yeni bir meydan okuma ile ortaya çıktı" 

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.