Erdoğan'ın yeni müjdesi: 135 milyar metreküp doğal gaz

Erdoğan'ın yeni müjdesi: 135 milyar metreküp doğal gaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisinin Karadeniz’de 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz rezervi keşfettiğini duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce duyurduğu müjdeyi açıkladı.

Zonguldak'ta Filyos Limanı'nın açılış törenine katılan ve burada bir konuşma yapan Erdoğan, Karadeniz'de çalışmalarını sürdüren Fatih sondaj gemisinin, Sakarya Gaz sahasında yer alan Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi yaptığını açıkladı.

Fatih sondaj gemisinin geçen yıl da 405 milyar metreküplük doğal gaz keşifleri yaptığını belirten Cumhurbaşkanı, son keşifle birlikte toplam miktarın 540 milyar metreküpe ulaştığını ve bu gazın 2023'te kullanıma sunulması için çalışmaların "canla, başla, gece gündüz" devam ettiğini ifade etti.

Türkiye'nin doğal gaz tüketimi

Enerji Atlası'nın verilerine göre Türkiye'nin 2020 yılı doğal gaz tüketimi önceki yıla göre yüzde 6,6 artarak 48,3 milyar metreküp olarak gerçekleşti. Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yayınladığı 2020 Yılı Aralık Ayı Doğalgaz Piyasası Raporu'na göre de Türkiye'nin doğal gaz ithalatı bir önceki yıla göre yüzde 6,45 artarak 48 milyar 125 milyon metreküp olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: DW Türkçe, Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.