Erdoğan'la Putin arasında üçüncü görüşme

Erdoğan'la Putin arasında üçüncü görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin, Halep'te yaşananlar ve Suriye'nin geleceği hakkında telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vilademir Putin, bir haftada 3.kez yaptıkları görüşmede yine Suriye'yi ele aldı.

Reuters'ın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberde Putin ve Erdoğan'ın, Halep'te ateşkese ihtiyaç olduğu ve çatışmaların durdurulması için çabaların yoğunlaştırılması konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin hedefinin Esed rejimini devirmek olduğu yönündeki açıklaması, iki ülke arasında gerginliğe yol açmıştı.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov Moskova'da yaptığı açıklamada Erdoğan'ın sözlerini "sürpriz" olarak değerlendirerek, "Bu açıklama bizim için yeniydi. Bu oldukça ciddi, önceki açıklamalardan ve bizim anlayışımızdan farklı bir açıklama. Umarım Türk partnerlerimiz bize bu konuda açıklama yaparlar" şeklinde konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet terörü estiren zalim Esad'ın hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil" demişti.

Diğer taraftan Esed rejimi ve Rusya'nın Halep'teki yoğun bombardımanı sürüyor. İnsani dramın artarak devam ettiği bölgede her gün sivil katliamlarına bir yenisi ekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.