Erken seçime giden İsrail'de yeni sağ parti hamlesi

Erken seçime giden İsrail'de yeni sağ parti hamlesi

Erken seçime gitme kararı alan İsrail'de, Eğitim Bakanı Bennett ve Adalet Bakanı Şaked, aşırı sağcı Yahudi Evimiz partisinden ayrılarak Hayemin Hehadash (Yeni Sağ) adlı yeni bir siyasi parti kurduklarını açıkladı.

Erken seçime gitme kararı alan İsrail'de, Eğitim Bakanı Naftali Bennett ve Adalet Bakanı Ayelet Şaked, aşırı sağcı Yahudi Evimiz partisinden ayrılarak Hayemin Hehadash (Yeni Sağ) adlı yeni bir siyasi parti kurduklarını açıkladı.

Bennett'ın lideri, Şaked'in de genel başkan yardımcısı olduğu koalisyon ortaklarından Yahudi Evimiz'in mecliste 8 vekili bulunuyordu.

Basın toplantısı düzenleyen Bennett ve Şaked, bu yeni partinin 'gerçek bir ortaklık kurarak dinci ve dinci olmayan seçmenler arasında eşitliği sağlamak' hedefinde olduğunu söyledi.

Siyonist seçmenlerin Başbakan Benyamin Netanyahu'ya haddinden fazla bağlı olduğunu, bu yüzden de ondan seçim zamanı ondan ayrılamadıklarını belirten Bennett, "Netanyahu Siyonist toplumun seçimlerde cepte olduğunu, onlara nasıl davranırsa davransın kendisine oy vereceklerini anlamıştı" eleştirisi yöneltti.

Nitekim İsrail basını bu yeni partinin seçimlerde Netanyahu’ya ciddi bir rakip olmasının beklendiğini yazdı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.