Ermenistan Azerbaycan'ın Gence şehrini vurdu

Ermenistan Azerbaycan'ın Gence şehrini vurdu

Ermenistan güçlerinin Azerbaycan'ın Gence şehrine saldırı düzenlediği bildirildi.

Dağlık Karabağ çatışmaları devam ederken Ermenistan güçlerinin Azerbaycan'ın Gence şehrine yönelik füze saldırısı düzenlediği bildirildi.

Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti olan Gence'ye yönelik sabah saatlerinde Ermenistan tarafından füze saldırısı düzenlendiği aktarıldı.

Bölgeden aktarılan görüntülerde, Gence kentinde saldırının gerçekleştirildiği bölgede geniş çaplı maddi hasarın oluştuğu göze çarpıyor.

Dağlık Karabağ lideri Arayik Harutyunyan: Gence Havalimanı benim emrim üzerine bombalandı

Bağımsızlığını ilan eden fakat hiçbir ülkenin tanımadığı Dağlık Karabağ’ın sözde lideri Arayik Harutyunyan, bugün Facebook sayfasından yaptığı açıklamada “Emrim üzerine savunma ordusu Gence kentindeki askeri tesisleri etkisizleştirmek için Gence Havalimanı’na saldırı düzenledi” dedi.

Cephe hattından en az 70 kilometre uzakta bulunan Gence şehrine yönelik yapılan bombardımanda sivil yaşam alanları hedef alınmıştı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Gence kentinde sivilleri hedef aldığı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Ermenistan'ın Gence'ye yönelik saldırısını kınayan Dışişleri Bakanlığı, açıklamasında, "Bu saldırılar, Ermenistan’ın içine düştüğü çaresizliğin ve yasadışı işgalini sürdürmek için insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Bakanlığın açıklamasında şunlar kaydedildi:

"İşgal ettiği Azerbaycan topraklarında yenilgiyle yüzleşen Ermenistan, başta Cenevre Sözleşmeleri olmak üzere insancıl hukukun tüm ilkelerini ihlal ederek, işgal ettiği için çatışmalara sahne olan bölgelerin ötesinde de sivil yerleşim alanlarına saldırmaktadır. Baştan beri söylediğimiz üzere, Ermenistan bölgedeki barış ve istikrarın önündeki en büyük engeldir."

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.