Ermenistan ile Rusya arasında ipler kopuyor mu?

Ermenistan ile Rusya arasında ipler kopuyor mu?

Rusya, Ermenistan'ın Roma Statüsü'ne onay vermesine tepki gösterdi.

Ermenistan Parlamentosu, Rusya Devlet Başkanı Putin hakkında yakalama kararı çıkaran Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Roma Statüsü'nü onayladı.

Sputnik'in aktardığı habere göre, Ermenistan Parlamento Başkanı Alen Simonyan, 60 milletvekilinin Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) Roma Statüsü yargı yetkisinin ‘geriye dönük olarak tanınmasına ilişkin’ lehte oy kullandığını, 22 milletvekilinin ise aleyhine oy kullandığını açıkladı. Belge imzalanmak üzere Ermenistan Cumhurbaşkanı Vahagn Haçaturyan'a gönderilecek. Vahagn Haçaturyan'ın kararı onaylaması halinde yasanın 60 gün içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan Büyükelçisi Vağarşak Harutyunyan’a Erivan'ın Roma Statüsü'nü onaylama niyetini ‘dostane olmayan bir adım' olarak gördüğünü söylemişti.

Parlamento Başkanı Alen Simonyan, 'Ermenistan'a karşı savaş suçları işlendiği ve işlenmekte olduğu' için Roma Statüsü'nün onaylanmasının ülkeye sağlayacağı faydaların olduğunu savunuyor.

Kosaçev: Ermenistan hukuki egemenliğini yitirdi

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı Konstantin Kosaçev, Roma Statüsü'nün onaylanmasının hukuki egemenliğin yitirilmesinden başka anlam ifade etmediğini ve bunun başlı başına küçük düşürücü olduğunu vurguladı.

Kosaçev, tam da bu nedenle Rusya, Türkiye, Çin, ABD, Hindistan, Suudi Arabistan, İsrail, İran gibi ülkelerin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne katılmadığının altını çizdi.

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.