Ermenistan: Türkiye ile ön koşulsuz normalleşmek istiyoruz

Ermenistan: Türkiye ile ön koşulsuz normalleşmek istiyoruz

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vaan Unanyan Türkiye ile ön koşulsuz normalleşmek istediklerini ve bunu Rusya'ya da bildirdiklerini açıkladı.

Ermenistan Türkiye ile ön koşulsuz olarak diplomatik ilişki kurup normalleşmek istediğini açıkladı.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vaan Unanyan Ermenistan basınına verdiği demeçte Ermenistan'ın Türkiye ile ön koşulsuz olarak diplomatik ilişki kurup tüm ilişkilerini normalleştirmek istediğini belirtti. Unanyan bu niyetlerini Rusya'ya da bildirdiklerini ekledi.

Unanyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmek üzere Brüksel'e gideceğini bildirdi.

Çalkantılı geçmiş

1990'lı yıllardaki birinci Karabağ Savaşı nedeniyle Azerbaycan 1992'den, Türkiye ise 1993'ten bu yana Ermenistan'a ambargo uyguluyor. Bu ambargolar denize çıkışı olmayan bir ülke olan Ermenistan'a ekonomik sorunlar yaşattığından Ermenistan'ın başındaki mevcut hükümetin iki ülkeyle de, özellikle Türkiye ile ilişkileri normalleştirmek istediği belirtiliyor.

2018'de Ermenistan'da iktidara gelen Nikol Paşinyan, Türkiye ve Azerbaycan ile ilişkileri normalleştirmede 1991-1998 döneminde Ermenistan'da iktidarda olan Levon Ter-Petrosyan'ın ardılı olarak görüyor. 

Levon Ter-Petrosyan 1997'de Türkiye ve Azerbaycan ile barış anlaşmasını kabul etmişken Rusya'nın müdahalesiyle devrilmiş, Ermenstan'ı 1998-2018 döneminde Rusya yanlısı ve Türkiye ile normalleşme karşıtı radikal iktidarlar yönetmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.