Ermenistan'da gösteriler hız kesmiyor: Protestocuların lideri gözaltında

Ermenistan'da gösteriler hız kesmiyor: Protestocuların lideri gözaltında

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da polis eski devlet başkanı Serj Sarkisyan’ın başbakan olmasına karşı çıkan protestolar sürüyor.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki protestocuların lideri Nikol Paşinyan ve Sarkisyan arasındaki görüşme başarısız olunca protestolar bugün de devam etti.

Sarkisyan’ın başbakan olmasına karşı süren protestolara polis biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sırasında polisle protestocular arasında arbede yaşandı. Erebuni’deki kalabalığı çembere alan polis Paşinyan ve Mikaelyan’ı gözaltına aldı. Yaralıların olduğu belirtilen olay yerine ambulanslar sevk edildi.

Ermenistan’da 13 Nisan’ndan beri Sarkisyan’ın başbakan olmasına karşı protestolar sürüyor. Bugün ise Paşinyan ve Sarkisyan arasında konuyla ilgili bir görüşme gerçekleşti. Sarkisyan'ın kesmesi nedeniyle 3 dakika süren görüşmeden bir sonuç alınamamasının ardından eylem devam etti.

Sarkisyan, istifasının istendiği protestoları 'şantaj' olarak niteledi ve 'hukuka uyma' çağrısı yaptı, istifa taleplerini de reddetti.

Bir başka muhalif milletvekili Ararat Mirzoyan da Facebook’tan gözaltına alındığını duyurdu. Mirzoyan "Bugün ben, Nikol, Sasun ve birçok kişi yasadışı bir şekilde gözaltına alındık" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.