Ermenistan'ın Azerbaycan'da vurduğu sivil alanlar

Ermenistan'ın Azerbaycan'da vurduğu sivil alanlar

Ermenistan, bölgedeki çatışmaların başladığı günden bu yana Azerbaycan'da sivil alanlara yönelik saldırılar düzenliyor.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ile Ermenistan güçleri arasında Dağlık Karabağ bölgesinde 27 Eylül tarihinde başlayan çatışmalar, Azerbaycan'ın sahada sağladığı kısmi üstünlükle birlikte yerini kırılgan bir ateşkes sürecine bıraktı.

10 Ekim tarihinde Rusya'nın devreye girmesiyle Moskova'da bir araya gelen Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları, 10 saatten fazla süren görüşmeler neticesinde ateşkes kararı üzerinde mutabık kaldılar. Kararı her iki taraf adına Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov açıkladı.

Rusya'nın devreye girmesi ve sürecin kırılgan ve henüz tam anlamıyla uygulanamamış olsa da ateşkes ile sonuçlanmış olması, Güney Kafkasya'daki Rusya etkinliğini bir kez daha gösterdi.

Ancak ateşkes anlaşmasından sonra Ermenistan tarafı Azerbaycan topraklarına yönelik saldırılar düzenlemeye devam etti. 

Dağlık Karabağ bölgesindeki Azerbaycan-Ermenistan çatışmasının ilerleyen süreçte sahada mı yoksa masada mı çözüleceği merak konusu.

Aşağıdaki haritada Ermenistan tarafının çatışmalar başladığı günden bu yana Azerbaycan topraklarında hedef aldığı sivil alanlar belirtilmiş, aynı zamanda Azerbaycan'ın 27 Eylül'den bu yana Dağlık Karabağ'da geri aldığı topraklar da gösterilmiştir:

azerbaycan1saldirilar.jpg

(Yüksek çözünürlük için haritaya tıklayın.)

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.