Ermenistan'ın tek başbakan adayı Paşinyan: Parlamento beni seçmezse siyasi bir tsunami çıkar

Ermenistan'ın tek başbakan adayı Paşinyan: Parlamento beni seçmezse siyasi bir tsunami çıkar

Salı günü parlamento üyelerine seslenen Paşinyan, başbakan olmaması halinde ülkede "siyasi bir tsunami" çıkacağını öne sürdü.

Ermenistan Parlamentosu başbakanlık seçimlerine giderken tek aday olan muhalif lider Nikol Paşinyan, iktidardaki Cumhuriyetçi Partisi'ni oylamaya engel olmakla suçladı. Salı günü parlamento üyelerine seslenen Paşinyan, başbakan olmaması halinde ülkede "siyasi bir tsunami" çıkacağını öne sürdü.

Eski başbakanlar Serj Sarkisyan ve Robert Koçaryan'ın iktidarı geri almaya çalıştıklarını iddia eden Paşinyan, şöyle devam etti:

"Beyler sizi uyarmak isterim - halkın hoşgörüsünü zayıflık olarak yorumlamak gibi bir hataya düşerseniz, bir siyasi tsunamiye yol açarsınız. Bir kez daha halkın zaferini çalmak istiyorlar; herkesi sokağa çıkmaya çağırıyorum."

İktidardaki Cumhuriyetçi Parti gerginliği yumuşatmak amacıyla başbakan adayı göstermediği için Paşinyan, tek aday. Ancak Parlamento'da çoğunluğu sağlaması için Cumhuriyetçi oylara ihtiyacı var.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.