Erol Mütercimler'e 10 ay hapis cezası

Erol Mütercimler'e 10 ay hapis cezası

Katıldığı bir televizyon programında Erol Mütercimler’in imam hatip mezunları için söylediği sözlerden dolayı yargılandığı davada karar açıklandı.

Erol Mütercimler’in katıldığı bir televizyon programında imam hatip mezunları için söylediği sözlerden dolayı yargılandığı davada karar açıklandı.

Erol Mütercimler'i 10 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme cezanın ertelenmesine karar verildi.

Katıldığı bir televizyon programında imam hatip mezunları hakkındaki sözleri nedeniyle yargılanan Erol Mütercimler hakkında savcı mütalaasını verdi.

Mütalaada Mütercimler'in Halkın bir kesimini sosyal sınıf din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi.

Kararı açıklayan mahkeme, Mütercimler hakkındaki suç unsurlarının oluştuğuna kanaat getirdiğini belirterek, ‘Halkın bir kesimini sosyal sınıf, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama’ suçundan Mütercimler'i 10 ay hapis cezasına çarptırdı ve cezanın ertelenmesine karar verdi.

Süreç

Mütercimler, Eylül 2020'de Haber Global'de katıldığı ve tarikatların tartışıldığı bir program esnasında, imam hatipliler ile ilgili olarak, "Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor; sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız" ifadelerini kullanmıştı.

uygulamabanner.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.