"Eş Şebab istihbarat ve saldırı amacıyla insansız hava araçları kullanıyor"

"Eş Şebab istihbarat ve saldırı amacıyla insansız hava araçları kullanıyor"

El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'ın Somali'de Mogadişu yönetimine karşı sürdürdüğü operasyonlarda ileri teknoloji araçları kullandığı belirtildi.

ABD'nin Birleşmiş Milletler siyasi danışmanı Jeffrey DeLaurentis, BM'de "Terör Gruplarının Ulusüstü Faaliyetleri" üzerine yapılan gayri resmi bir toplantıda, Eş Şebab'ın Mogadişu yönetimine karşı kullandığı son model teknolojiler hakkında bilgi verdi.

DeLaurentis görüşmeler sırasında, elde edilen bilgiler doğrultusunda Eş Şebab'ın cephaneliğinde yeni ve gelişme aşamasında olan teknolojik bileşenleri saptadıklarını kaydetti.

Bu teknolojik sistemler hakkında daha fazla detay veren DeLaurentis, Eş Şebab'ın saldırılar gerçekleştirmek, istihbarat sağlamak ve propaganda faaliyetleri üretmek amacıyla insansız hava araçları kullandığı bilgisini paylaştı.

Siyasi danışman DeLaurentis ayrıca, bu hava araçlarının kullanımında son dönemde artış tespit edildiğini söyledi.

Eş Şebab'ın yakın zamanda başta Somali olmak üzere Mogadişu yönetimine saldırılarını artırmasının yanı sıra Etiyopya sınırından geçerek Addis Abiba yönetimi ile ortak hareket eden Liyu paramiliter güçleriyle de çatışmalar yaşadığı biliniyor.

Bunlara karşılık ABD yeniden Somali'ye yerleşmesiyle son aylarda cihat yanlısı gruba karşı hava saldırılarını yoğunlaştırmıştı.

Öte yandan ABD'nin cihat yanlısı grupların kullandığı insansız hava araçlarına karşı Kenya ile ortak çalışmalarda bulunduğu bildiriliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.