Eş Şebab Mogadişu'da üst düzey rütbeli isimleri hedef aldı

Eş Şebab Mogadişu'da üst düzey rütbeli isimleri hedef aldı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Eş Şebab'ın hükümet güçlerine bağlı üst düzey rütbeli isimleri hedef aldığı bildirildi.

(Fotoğraf: Arşiv)

Somali'nin başkenti Mogadişu'da dün bir canlı bomba saldırısı düzenlendi.

Saldırı başkentin Hodan bölgesinde, Mogadişu yönetimine bağlı Savunma Bakanlığı binasının yakınlarındaki bir yerleşkeyi hedef aldı. Yerleşkenin hükümet güçlerine bağlı üst düzey rütbeli isimlerin evlerinin bulunduğu bir alan olduğu kaydedildi.

Bölgenin konumu:

Saldırı, patlayıcı yelek giymiş bir Eş Şebab mensubunun, hükümet güçlerine mensup üst düzey isimlerden bir grubun içerisine girerek üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesiyle düzenlendi.

Hükümet kaynakları saldırıda Aşağı Şabel bölgesinin eski yöneticilerinden Albay Abdikarim Ahmed Afar Sheegle'nin öldürüldüğünü ve diğer 3 kişinin de yaralandığını ifade etti. Yerel kaynaklar, saldırıda ölen ve yaralanan üst düzey rütbeli isimlerin sayısının daha yüksek olduğunu belirtti.

Saldırıyı üstlenen Eş Şebab, hedef alınan isimlerin uzun süredir takip edilmekte olan askeri yetkililer olduğunu öne sürdü. Eş Şebab'ın açıklamasında saldırıda Sheegle de dahil olmak üzere 4'ü albay, 3'ü binbaşı, 1'i yüzbaşı, 1'i emekli üsteğmen olmak üzere 9 üst düzey rütbeli ismin öldürüldüğü öne sürüldü. Eş Şebab 2 general, 2 albay, 3 yüzbaşı ve 6 üsteğmen olmak üzere 13 rütbeli ismin de saldırıda yaralandığını kaydetti. Grup, öldürülen ve yaralanan rütbelilerin isimlerini de paylaştı.

Son dönemde çatışmaların şiddetlendiği Somali'de tarafların saldırılarında da gözle görülür bir artış yaşandığı dikkat çekiyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.