Eş Şebab Somali'de bir askeri üsse daha saldırdı

Eş Şebab Somali'de bir askeri üsse daha saldırdı

Eş Şebab'ın başkent Mogadişu'nun güneyinde bir askeri üsse yönelik saldırı düzenlediği bildirildi.

El Kaide'nin Doğu Afrika'daki kolu olarak bilinen Eş Şebab yapılanmasına bağlı silahlı güçler Mogadişu'nun güneyinde bir askeri üsse yönelik saldırı düzenledi.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Somali'nin Aşağı Şabelle bölgesine bağlı Awdheegle bölgesinde Mogadişu yönetimine bağlı askeri güçlerin konuşlu olduğu askeri üsse yönelik sabah erken saatlerde saldırı düzenlendi.

Çok sayıda Eş Şebab savaşçısı tarafından düzenlendiği belirtilen saldırı bölgedeki birçok kaynak tarafından da doğrulandı.

Mogadişu yönetimi tarafından yapılan açıklamada ise saldırı doğrulanırken, saldırıyı gerçekleştiren Eş Şebab savaşçılarının geri püskürtüldüğü ifade edildi.

Eş Şebab ise saldırının sorumluluğunu üstlendiği açıklamasında, üsse yönelik saldırıda Mogadişu yönetimine bağlı özel kuvvetlerde 59 askerin öldürüldüğünü öne sürdü.

Eş Şebab Hareketi, Birleşmiş Milletler, ABD, Türkiye, Katar ve birçok Avrupa ülkesi tarafından desteklenen Mogadişu yönetimini devirmek için düzenlediği saldırılara son dönemde hız verdi.

Hareket Mogadişu güçlerinin yanında ülkede varlı gösteren farklı ülkelere ait askeri üslere de saldırılar gerçekleştiriyor.

Kaynak: Mepa News

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.