Eş Şebab Somali'de stratejik bölgeyi ele geçirdi

Eş Şebab Somali'de stratejik bölgeyi ele geçirdi

Eş Şebab'ın Somali'nin güney kesiminde bir yerleşimi Mogadişu yönetimine bağlı güçlerden ele geçirdiği bildirildi.

Somali'de Eş Şebab ile Mogadişu yönetimine bağlı güçler arasında çatışmalar devam ediyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Eş Şebab 23 Temmuz günü ülkenin güney kesimindeki Bay iline bağlı Goof Gaduud yerleşiminin kontrolünü ele geçirdi.

Söz konusu yerleşim, Bay ilinin merkezi olan Baydabo (Baidoa) şehrine yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunuyor.

Bölgenin konumu:

Bölge kaynakları, Eş Şebab'ın yerleşim çevresindeki hükümet güçlerine ait iki askeri üssü ele geçirdiğini ve ardından yerleşimin de Eş Şebab kontrolüne girdiğini belirtti.

Çatışmaların ardından merkezi hükümet güçlerine bağlı "Güneybatı Eyaleti" birlikleri bölgeyi terk etti.

Goof Gaduud yerleşimi daha önce de birçok kez taraflar arasında el değiştirmişti. Eş Şebab'ın, hükümet güçlerinin harekat düzenlediği bölgelerden geçici olarak geri çekildiği ve ardından bu bölgeleri yeniden hedef aldığı ifade ediliyor.

Bu adımla birlikte Eş Şebab bir süredir kuşatma altında tuttuğu Baydabo şehrine bir adım daha yaklaşmış oldu. Bir milyonu aşkın nüfusa sahip olduğu bilinen şehrin çevresindeki kırsal alan ve yollar büyük ölçüde Eş Şebab kontrolü altında bulunuyor.

Eş Şebab'ın son aylarda bölgede gücünü ve saldırılarını artırdığı, Mogadişu hükümeti güçlerini daha merkezi alanlara çekilmeye zorladığı dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.