Eş Şebab'dan Afrika Birliği güçlerine çifte bombalı araç saldırısı

Eş Şebab'dan Afrika Birliği güçlerine çifte bombalı araç saldırısı

Eş Şebab'ın Somali'de Uganda ve Kenya güçlerine yönelik üç ayrı saldırı düzenlediği bildirildi.

El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş-Şebab, Somali’nin güneyinde, ikisi Afrika Birliği’ne (AMISOM) bağlı Uganda askerlerine ve bir diğeri Kenya askerlerine olmak üzere üç ayrı saldırı düzenledi.

Eş Şebab tarafından saldırının üstlenildiği açıklamada, "Ramazan ayı, Barave havaalanındaki Uganda üssüne düzenlediğimiz iki saldırı ve Kenya askerlerine düzenlediğimiz saldırı ile başladı. Barave havaalanında düzenlediğimiz saldırı, Uganda kuvvetlerinin saflarında büyük kayıplarla neden oldu." ifadeleri kullanıldı.

AMISOM’dan yapılan açıklamada ise Eş Şebab mensuplarının havaalanına girme girişiminin başarıyla engellediği öne sürüldü.

Somali Enformasyon Bakanlığı da Barave üssüne yapılan saldırıda herhangi bir Uganda veya Somali askerinin ölmediğini iddia etti.

Eş Şebab, ikinci saldırının Somali ve Kenya arasındaki sınır bölgesinde yer alan Hosingov kasabasındaki Kenya askerlerine düzenlediğini ifade etti.

Örgüt, son dönemde düzenlediği saldırılar ile El Kaide'nin, askeri anlamda en etkili kollarından biri olarak gösteriliyor.

ABD de Somali'de düzenlediği insansız hava aracı saldırılarını artırıyor. ABD aynı zamanda Eş Şebab'a karşı Mogadişu hükümetinin operasyonlarına destek veriyor.

Mogadişu hükümeti Türkiye tarafından da destekleniyor. Türkiye'nin bölgede birçok altyapı projesi gerçekleştirdiği, askeri üsler açtığı ve Mogadişu hükümeti askerlerine eğitim verdiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.