Eş Şebab'dan Amerikan üssüne saldırı: En az 1 ölü

Eş Şebab'dan Amerikan üssüne saldırı: En az 1 ölü

Eş Şebab Somali'de ABD askerlerinin konuşlu olduğu askeri üsse saldırdı.

Cuma günü Somali'nin güneybatısındaki bir askeri üsse düzenlenen saldırıda Eş Şebab, en az 1 Amerikan özel harekat birimi mensubu askeri öldürdü ve dördünü yaraladı. ABD Savunma Bakanlığı yetkililerinin açıklaması, Ekim ayında Nijer'deki ABD askeri ölümlerinden sonra basına yansıyan ilk can kaybı açıklaması.

"Bir asker öldürüldü"

ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı yetkililerin dün yaptığı açıklamaya göre, Camami yakınlarındaki bir askeri karakolda Mogadişu hükümetine bağlı güçlerle beraber bulunan Amerikan askerleri, hafif silahlar ve havan toplarıyla saldırıya uğradı. Saldırıda bir asker ölürken dördü yaralandı. Geri kalan üç asker bölgeden tahliye edildi.

Saldırıyı Eş Şebab üstlendi.

Somali'de yaklaşık 500 Amerikan askeri bulunuyor. Bu askerler ülke çapında dağılmış vaziyette. Eş Şebab'ın ülkede son günlerde saldırılarını artırdığı ifade ediliyor.

13 ay sonra ilk ölüm

Somali'de ABD'nin resmi olarak en son kayıp açıklaması, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında yapılmıştı. Eş Şebab Amerikan birliklerinin düzenlediği baskının başarısız olduğu ilan etmiş, ABD'li yetkililer de bir deniz komandosunun ölümünü, ikisinin yaralanmasını doğrulamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.