Eş Şebab'tan Etiyopya ordusuna çifte bombalı araç saldırısı

Eş Şebab'tan Etiyopya ordusuna çifte bombalı araç saldırısı

El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab, Somali-Etiyopya sınır hattında Etiyopya ordu güçlerine bombalı araç saldırısı düzenledi.

El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab Etiyopya ordusuna ait askeri merkezleri bombalı araçla hedef aldı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Eş Şebab bugün öğle saatlerinde Somali-Etiyopya sınır hattındaki Dolow yerleşiminde bulunan Etiyopya askeri üssüne saldırı düzenledi.

İki askeri araç peş peşe askeri üs içerisinde infilak ettirildi.

Patlamaların ardından bölgede çatışma sesleri duyulduğu, saldırıda çok sayıda Etiyopya askerinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Bölgenin konumu:

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Eş Şebab, "ülkeyi işgal eden" Etiyopya askerlerini iki bombalı araçla hedef aldıklarını ifade etti.

Eş Şebab açıklamasında askeri üssün komuta merkezi ve silah deposunun bomba yüklü araçlarla hedef alındığı, saldırıda birçok askeri araç ve mühimmatın tahrip olduğu öne sürüldü. Ölen askerlere dair raporların daha sonra paylaşılacağı belirtildi.

Etiyopya ordusu ise saldırıya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Eş Şebab'a yönelik düzenlenen askeri harekatın kapsamında binlerce Etiyopya askeri Somali sınırlarından içeriye girerek konuşlanmaya başlamıştı. Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Nisan ayı başı itibarıyla, Somali'nin Gedo bölgesinde konuşlanan Etiyopya askerlerinin sayısı 10 bine yaklaşıyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.