'Eşcinsel dostu' dört aday belediye başkanı seçildi

'Eşcinsel dostu' dört aday belediye başkanı seçildi

LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü'nü imzalayan 27 belediye başkan adayından dördü seçimleri kazandı.

"LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü"nü imzalayan 27 belediye başkan adayından dördü seçimleri kazandı.

İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, İstanbul Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Tunceli Akpazar Belediye Başkanı Orhan Çelebi, SPoD (Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği) ve Genç LGBTİ+ derneğinin hazırladığı protokolü imzalayanlar arasında.

Derneğin internet sitesinde yer alan açıklamada diğer belediye başkanları ile görüşmelerin devam ettiği belirtildi:

“Bu tablo ile bir büyükşehir, bir il, bir ilçe ve bir belde belediye başkanı LGBTİ+ dostu bir belediye başkanı olacağı sözünü vermiş oldu.

Seçim sürecinde görüştüğümüz ancak metni imzalamayan belediye başkanları ile de imza almak üzere görüşmelerimiz devam ediyor."

LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü nedir?

SPoD ve Genç LGBTİ+ derneklerinin 31 Mart yerel seçimleri öncesinde hazırladıkları protokol, yerel yönetimlerde LGBTİ+ kapsayıcı politika ve hizmetlerin oluşturulmasını hedefliyor.

"LGBTİ+ bireylerin hak ve özgürlüklerinin koruma altına alınması, belediye içerisinde Eşitlik Birimleri'nin kurulması, belediyeler ile LGBTİ+ dernekler arasında sürekli bir iletişim sağlanması" gibi maddelere sahip protokolü imzalayan belediye başkanlarından, "LGBTİ+ bireylerin yerel hizmetlere erişimini kolaylaştırmaya yönelik adımlar" bekleniyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.