Esed: ABD, Suriye'den ayrılmak zorunda kalacak

Esed: ABD, Suriye'den ayrılmak zorunda kalacak

Beşar Esed, Rus medyasına verdiği röportajda ABD'nin Suriye'den ayrılacağını söyledi.

Suriye rejimi lideri Beşar Esed, Russia Today (RT) kanalından Murat Gaciyev’e verdiği demeçte ABD destekli Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile barış görüşmelerine hazır olduklarını ama askeri seçeneğin de hala masada olduğunu söyledi.

ABD’nin, başlarda destek verdiği "ılımlı muhaliflerin İslamcı çıkması" sonrası DSG’ye güvenmeye başladığını söyleyen Esed şöyle devam etti: "Başka bir kart arıyorlar. Şu anda bu kart DSG çünkü ordumuz teröristleri yenmek için farklı bölgelerde ilerliyor. Suriye’de geriye kalan tek sorun ise DSG."

DSG konusunda ellerinde iki yol olduğunu vurgulayan rejim lideri “İlki şu: Müzakereler için açık kapı bırakıyoruz çünkü DSG’nin çoğunluğu Suriyelilerden oluşuyor. Bu yöntem işlemezse ise bu bölgeleri güç kullanarak özgürleştirme yoluna başvuracağız” ifadelerini kullandı. Esed "Amerikalılar Suriye'den gitmeli. Bir şekilde gidecekler" ifadesini de ekledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.