"Esed Devrilmezse Savaş Devam Eder"

"Esed Devrilmezse Savaş Devam Eder"

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, "Beşar Esad devrilmezse savaş devam eder" dedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, Suriye rejimiin akıbeti konusundaki çağrısını yineleyerek muhalif grupların uçaksavar füzelerle donatılması gerektiğini belirtti.

Cubeyr, Suudi Arabistan’ın Suriye rejiminn sona erdirilmesi konusundaki çağrısını tekrarladı ve "Beşar Esad devrilmezse savaş devam eder" dedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr Der Spiegel'e verdiği demeçte, Suriye ordusu ile müttefiklerini havadan uçaklarla ve helikopterlerle 'halı bombardımanı' yapmak ve 'kimyasal bombalar atmakla' suçladı. Cubeyr, muhaliflerin bu saldırıları etkisiz kılması için uçaksavar füzeleriyle donatılması gerektiğini belirtti.

Geçmişte Afganlılara verilen uçaksavar füzelerinin savaştaki güç dengesini değiştirdiğini ifade eden Cubeyr, silahlı grupların uçaksavar füzeleriyle donatılmasına müttefik ülkelerle birlikte karar verilebileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.