Esed: İran ve Hizbullah’a uzun bir süre daha ihtiyacımız var

Esed: İran ve Hizbullah’a uzun bir süre daha ihtiyacımız var

Rejim lideri Esed, İran'a ve Hizbullah'a uzun bir süre için daha ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Suriye rejimi lideri Beşar Esed, Suriye’nin güneyindeki askeri operasyonlarda İran ve Hizbullah’a olan ihtiyacın uzun bir süre daha devam edeceğini söyledi.

İran merkezli Al-Alam Tv’ye konuşan Esed, “Biz siyasi sürece yol veriyoruz. Eğer başarılı olmazsa, güç kullanarak kontrol sağlamaktan başka bir seçenek yok. Çoğu ABD-Ürdün nüfuzu altında faaliyet gösteren muhalif gruplar müzakerelerden uzak görünüyor. Liderleri rejim ile varılacak olan herhangi bir uzlaşmayı reddediyor” diye konuştu.

Suriye’nin ‘her santim toprağını’ geri alma taahhüdünü tekrarlayan Esed, Rusya’nın aksine İran’ın Suriye’de askeri üsleri olmadığını söyleyerek, "Ancak, İran askeri üslerine ihtiyaç duyulursa, bundan tereddüt etmeyiz" dedi.

Rejim güçlerinin Irak, İran ve Lübnan’dan gelen savaşçılardan destek aldığını kaydeden Esed, Lübnanlı Şii grup Hizbullah’ın Suriye’yi terk edip etmeyeceğine dair gelen bir soruya, hala muhaliflerin elinde bulunan ülkenin yüzde 40’ını kontrol altına almak için onlara ihtiyaçları olduğunu belirterek “Hizbullah bu savaşın temel unsurudur. Savaş uzun, bu askeri güçler için ihtiyaç uzun bir süre daha devam edecek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.