Esed rejimi: Doğu Guta'yı fiilen ikiye böldük

Esed rejimi: Doğu Guta'yı fiilen ikiye böldük

Esed rejimi, muhaliflerin elindeki Doğu Guta'nın fiilen ikiye bölündüğünü öne sürdü.

Esed rejimine bağlı bir komutan, muhaliflerin elinde olan Doğu Guta bölgesinin fiilen ikiye bölündüğünü ve bölgenin doğusundan giren rejim güçlerinin Guta’nın batısındaki birliklerle buluşmak üzere olduklarını söyledi.

Ancak bir muhalif yetkilisi bu iddiayı reddetti.

Diken'in haberine göre, Doğu Guta’nın kuzey ve güneyi arasında, muhaliflerin elinde sadece 1 km genişliğinde bir alan kaldığı ve buranın da rejimin ateş menzili içinde olduğu iddia ediliyor.

Reuters’a konuşan komutan, askeri açıdan bunun bölgenin ortadan ikiye bölünmüş olduğu anlamına geldiğini söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen komutan, Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü’nün bölgenin ikiye ayrıldığı yolunda dün akşam verdiği haberi teyit etti.

Feylaku'r Rahman sözcüsü Vail Alvan ise bölgenin iki yarısı arasında bağlantının kesildiğini yalanladı.

Rejim ordusunun kuşatmasında olan bölgede art arda sivil ölümü haberi geliyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki (BMGK) ateşkes kararı da bölgedeki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine alınmıştı.

Son olarak, Rusya, silahlarını bırakarak Doğu Guta’yı terk edecek muhaliflere aileleriyle birlikte güvenli çıkış sağlanacağını duyurmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in iddiasına göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın aracılığında Doğu Guta’dan ‘büyük bir grup sivili’ tahliye edilmişti. Ancak bu bilgi bağımsız kaynaklarca doğrulanmamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.