Esed rejimi Halep'te ilerleyişini sürdürüyor

Esed rejimi Halep'te ilerleyişini sürdürüyor

Rejim güçleri ve yabancı Şii milislerin Halep'in güney kırsalındaki ilerleyişini sürdürdüğü bildirildi.

Rejim güçleri ve yabancı Şii milislerin Halep'in güney kırsalındaki ilerleyişini sürdürdüğü bildirildi.


Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu Halep'in güneyindeki ilerleyişini sürdürüyor. 


Ebu Zuhur Askeri Havaaalanı ve beldesinin rejim koalisyonu tarafından kontrol altına alınmasının ardından ilerleyişini sürdüren unsurlar, Halep'in güney kırsalındaki Hicaz Demiryolu hattının muhaliflerin kontrolünde kalan son kısımlarını da kontrol altına aldı.


Bölge kaynaklarının ifadesine göre, rejim güçlerine bağlı unsurlar, Halep güney kırsalındaki demiryolu hattının tamamını ele geçirdikten sonra batıya doğru ilerleyişini bir müddet daha sürdürdü.


Rusya ve İran destekli rejim güçleri, İdlib kırsalında muhaliflerin kontrolündeki Sarakib beldesine yaklaşık 14 kilometre mesafedeler. Rejime bağlı güçlerin beldeye yönelik olası saldırılara tedbir olarak bölge halkı hendek kazmayı sürdürüyor. 


Öte yandan Rusya'ya ait savaş uçaklarının da Sarakib beldesindeki sivil yerleşim bölgelerini yoğun olarak hedef aldığı yerel kaynaklar tarafından aktarılan diğer bilgiler arasında.


Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.