Esed rejimi İdlib'de 6 sivili öldürdü, 49'unu yaraladı

Esed rejimi İdlib'de 6 sivili öldürdü, 49'unu yaraladı

Esed rejimi güçleri Humus'taki saldırı sonrasında Suriyeli muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde sivillere karşı geniş kapsamlı bir saldırı başlattı.

Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçleri Humus'taki Askeri Akademi saldırısı sonrasında İdlib ve çevresinde sivillere yönelik kapsamlı bir bombardıman başlattı.

Rejim güçleri İdlib ve Halep kırsalındaki 15'ten fazla kent merkezi, kasaba ve köyü kara bombardımanlarıyla hedef aldı. Pazar yerleri, okullar, kamu tesisleri ve insani yardım çalışanlarının da vurulduğu saldırılarda sivil savunma kaynaklarına göre 6 sivil hayatını kaybetti, 12'si çocuk ve 11'i kadın olmak üzere 49 sivil de yaralandı.

Rejim güçleri 5 Ekim Perşembe günü öğleden sonra İdlib kırsalındaki şehir ve kasabaları hedef alan yoğun füze ve topçu saldırıları düzenledi. Bu saldırılar sonucunda aralarında bir çocuk ve iki kadının da bulunduğu 6 sivil hayatını kaybetti, 12'si çocuk ve 10'u kadın olmak üzere 48 sivil de yaralandı.

Saldırıların hedef aldığı bölgeler şu şekilde:

- Cisr eş Şuğur'da yerleşim yerlerine ve bir pazar yerine düzenlediği saldırılarda bir çocuk öldü, ikisi çocuk ve ikisi kadın olmak üzere 12 sivil yaralandı.

- İdlib şehrinin doğu girişini ve şehrin dış mahallelerindeki bir elektrik santralini hedef alan bir saldırıda iki sivil öldü ve üç sivil (bir kız ve iki genç erkek) yaralandı.

- İdlib'in güneyindeki Eriha'da bir kadın öldürüldü ve 4'ü çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 14 sivil yaralandı.

- Bölgedeki Muzarah köyünde de bir sivil köye yapılan roket saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

- İdlib'in güney kırsalındaki Muntif köyünün bombalanması sonucu bir kadın yaşamını yitirdi.

Bombardıman sonucu Sarmin kentinde biri çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 6 sivil yaralandı. Ayrıca İdlib'in batısındaki Hanbuşiye köyünde bir çocuk, Sahn köyünde genç bir adam ve Bera köyünde bir adam ve oğlu yaralandı. Mecdeliye köyünde bir sivil, Deyr Sunbul köyünde bir kadın ve Nirab köyünde 3 çocuk ve bir kadın olmak üzere 5 sivil yaralandı.

Rejimin bombardımanlarının yer yer devam ettiği bildiriliyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.