Esed rejimi medyası Türkiye'nin Suriye'den çekileceğini iddia etti

Esed rejimi medyası Türkiye'nin Suriye'den çekileceğini iddia etti

Esed rejimi bağlantılı medya, Türkiye'nin askeri güçlerini Suriye'den çekeceğini öne sürdü.

2006’dan bu yana yayın yapan Şam merkezli El Vatan gazetesi, Suriye başkentindeki kaynaklarına dayanarak, Rusya, Türkiye ve Esed rejimi savunma bakanlarının Moskova’da yaptıkları görüşmelerde, TSK’nın ülkenin kuzeyinden çekilmesi yönünde mutabakata vardıklarını iddia etti.

T24'ün aktardığı habere göre kaynaklar, görüşmelerde PKK’nın Türkiye ve Suriye için "en büyük tehlikeyi oluşturduğunun altının çizildiğini" de vurguladı.

Adlarının açıklanmaması kaydıyla El Vatan’a konuşan kaynaklar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun ev sahipliğinde Moskova'da düzenlenen ve Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Suriyeli mevkidaşı Orgeneral Ali Mahmud Abbas'ı 28 Aralık günü bir araya getiren üçlü toplantıda, "Ankara'nın Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğunun teyit edilmesinin" yanı sıra, "M4 karayolunun açılmasına ilişkin 2020 yılında imzalanan anlaşmanın uygulamaya geçirilmesi konusunda da anlaştıklarını" ileri sürdü.

Ankara ile Şam’ı bakanlık düzeyinde 11 yıl sonra ilk kez bir araya getiren görüşmelerde, taraflar arasında koordinasyonu artırmak için komisyonlar kurulacağı ve müteakip toplantılar yapılacağı da ileri sürüldü.

El Vatan gazetesinin ileri sürdüğü hususlara ilişkin olarak Ankara’dan ya da Şam ile Moskova’dan bir teyit gelmiş değil.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum