Esed rejimi müzakereler için PKK ile temasa geçti

Esed rejimi müzakereler için PKK ile temasa geçti

Esed rejimi Dışişleri Bakanı Velid Muallim bir basın toplantısı düzenledi.

Esed rejimi Dışişleri Bakanı Velid Muallim bir basın toplantısı düzenledi.

Muallim tarafından bugün başken Şam'da düzenlenen toplantıda rejimin YPG/PKK ile müzakereler için temas kurmaya başladığını ifade etti.

Muallim, sadece ilk görüşmelerin başladığını, henüz bir müzakerenin yapılmadığını söyledi.

"Rakka halen kalbimizde" ifadelerini kullanan Muallim, kentin yeniden imarı ve "özgürleştirilmesi" gerektiğini ifade etti. Rakka kent merkezi halen ABD destekli PKK güçlerinin kontrolünde bulunuyor.

Rejim lideri Beşşar Esed, geçtiğimiz günlerde Russia Today televizyonuna verdiği röportajda, "Biz ilerleyip teröristleri etkisizleştirdikçe ülkede tek sorun SDG kaldı. Biz bu problemi iki yöntemle çözmeyi amaçlıyoruz. Birincisi biz müzakerelere açığız. SDG'nin çoğunluğu Suriyeli. Biz onların da ülkesini sevdiğini ve yabancı güçlerin kuklası olmak istemediğine inanıyoruz. Yani ortak pozisyonumuz var. Hiçbirimiz Amerikalılara güvenmiyoruz. On yıldır değil, savaştan dolayı değil, çünkü onlar her adımda kandırıyorlar. Her zaman konuştukları ile yaptıkları farklıdır. Bu yüzden seçeneklerden birisi Suriyeli gibi Suriyelilerle birlikte yaşamaktır. Eğer müzakerelerden sonuç alınmazsa güç kullanarak bölgeleri (YPG/PKK'dan) kurtarmaya devam ederiz." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News, AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.