Esed rejimi: Rusya'nın tanıdığı Donetsk ve Luhansk ile işbirliği yapacağız

Esed rejimi: Rusya'nın tanıdığı Donetsk ve Luhansk ile işbirliği yapacağız

Beşar Esed rejimi Dışişleri Bakanı Faysal el Mikdad, "Batı'nın bugün Rusya'ya karşı yaptığı, terör savaşı sırasında Suriye'ye yaptığına benziyor" diye konuştu.

Beşar Esed rejimi Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerini" tanıma kararını desteklediklerini ve söz konusu yönetimlerle iş birliği yapacaklarını açıkladı.

Beşar Esed rejimine bağlı SANA ajansının haberine göre, Mikdad, Putin'in Ukrayna'nın Donbas bölgesindeki ayrılıkçıların yönetimlerini tanımasına değindi.

Söz konusu karara destek verdiklerini belirten Mikdad, Rusya tarafından tanınan ayrılıkçılarla iş birliği yapacaklarını söyledi.

Mikdad, "Batı'nın bugün Rusya'ya karşı yaptığı, terör savaşı sırasında Suriye'ye yaptığına benziyor. ABD ve Batılı ülkeler Suriye'de Orta Doğu ve dünyayı tehdit eden terörü desteklemeye devam ediyor" dedi.

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.