Esed rejimi Suriye'nin güneyinde otorite kurmakta zorlanıyor

Esed rejimi Suriye'nin güneyinde otorite kurmakta zorlanıyor

Esed rejimine bağlı askeri kuvvetler Dera'da muhalifler ile varılan anlaşmaya rağmen istenilen şartları yerine getirmemiş durumda.

Suriye'nin güneyindeki Dera ilinin kuzeybatısındaki Tafas şehrinin Esed rejimi güçleri tarafından kuşatılması, yerel 'müzakere heyeti'nin arananların şehirden çıkarılması için anlaşmaya varıldığını açıklamasına rağmen devam ediyor.

Rejim güçlerinin Tafas çevresine konuşlandırıldığı, 8 Ağustos Pazartesi akşamı rejime ait tankların kentin dış mahallelerini bombaladığını aktarıldı.

Muhalif gruplarının eski liderlerinden Haldun ez Zubi, 7 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, rejimin aradığı kişilerin "can kaybını önlemek ve rejimin saldırılarını durdurmak için şehri terk ettiğini" duyurdu.

Yerel müzakere heyeti geçen Pazar günü rejim güçlerinin şehrin güneyinde ilerlediği noktalardan çekilmesi karşılığında arananların şehirden çıkarılması hususunda anlaşmaya varmıştı. Ancak rejim güçleri "aranan isimlerin Tafas'tan çıkarıldığına emin olunana dek şehirde kalmaya devam edeceğini" duyurdu.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre rejim güçleri hala Tafas'ta konuşlu durumda.

Birkaç gün önce, Esed rejimi güçlerinin Dera'nın batı kırsalındaki Tafas şehri ile Yeduda kasabası arasındaki tarım alanlarını ağır silahlarla hedef alması sonucu bir kişi öldü, üç kişi de yaralandı.

Aynı gün Esed rejimine bağlı askeri güçler, Dera-Tafas yolunu altı tank ve onlarca milisle kapattı. Rejim, güçlerini tarım arazilerinden çekmenin şartı olarak Tafas'tan aranan kişilerin çıkmasını şart koştu.

Dera, Rusya'nın aracılık ettiği bir anlaşmayla Esed rejimi kontrolüne girse de bölgede çatışmaların devam etmesi dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.