Esed rejimi yerel seçim düzenleyecek

Esed rejimi yerel seçim düzenleyecek

Esed rejiminin Suriye'de bir yerel seçim tertip edeceği bildirildi.

Esed rejimine bağlı devlet medyası, Suriye'de erken seçimlerin düzenleneceğini açıkladı.

SANA ajansı tarafından yapılan açıklamada, Beşar Esed tarafından yayınlanan kararnameyle, 18 Eylül Pazar günü seçime gidilmesine karar verildiği ifade edildi.

Ülkenin nüfusunun yarısından fazlası, Rusya ve İran destekli Esed rejiminin saldırıları nedeniyle mülteci durumuna düşmüştü. Bu sebeple seçimlerde oy kullanabilecek insan sayısının oldukça düşük olacağı kaydediliyor.

Bunun yanı sıra rejimin düzenlediği seçimlerin bağımsız ve özgür olmadığı, rejim tarafından belirlenen adayların yüzde 90'ın üzerine gerçekçi olmaktan uzak oranlarla seçildiği biliniyor.

Esed'in kendisi de 2021 yılında tertip edilen başkanlık seçiminde yüzde 95.19 oy aldığını ilan etmişti. Yarısından fazlası mülteci durumuna düşen ülkenin yüzde 78.84'üne tekabül eden 18.1 milyon kişinin oy kullandığı iddia edilmiş, bu iddia bağımsız kaynaklarca "gülünç" bulunmuştu.

Seçimler, Esed rejimi kontrolü dışında olan, Suriyeli muhalif grupların ve YPG'nin kontrolü altındaki bölgelerde ise yapılmayacak.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.