Esed rejiminden harekat hazırlığındaki Türkiye’ye kınama

Esed rejiminden harekat hazırlığındaki Türkiye’ye kınama

Beşar Esed rejimi Türkiye'nin sınır hattına askeri yığınağını kınadı.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik olası harekatına yönelik bir açıklamada Beşar Esed rejiminden geldi.

Rejimin resmi haber ajansı SANA'nın Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynağa dayandırdığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Suriye, Türk rejiminin şahin ifadelerini, agresif niyetlerini ve Suriye sınırının yakınında toplanmakta bulunan askeri kalabalıklarını en şiddetli ifadelerle kınıyor. Bu tehditler, Suriye toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duymayı onaylanan uluslararası yasaların ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının ağır bir ihlali."

Açıklamada rejimin yaşanan kimi olaylardan dolayı bazı örgütleri sorumlu tuttuğu belirtilerek, bu örgütlerin ABD ile işbirliğini sürdürdükleri kaydedildi. Ama açıklamanın devamında PKK bağlantılı örgütlere bir çağrı geldi:

"Suriye topraklarının dokunulmazlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü yeniden belirttiğini, Suriye’nin meşru bütün vesilelerle karşılık verme ısrar ve irade kararlılığını yeniliyor, toprak ve halk olarak Suriye’nin selameti ve toprak bütünlüğünü korumayı garantileyecek şekilde yolunu kaybeden vatandaşlarının doğru akıl ve yola gelmeleri halinde kucaklamaya hazır olduğunu vurguladı."

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.