Esed rejiminden tehdit: Türkiye'ye karşılık vereceğiz

Esed rejiminden tehdit: Türkiye'ye karşılık vereceğiz

Şam rejimi lideri Beşar Esed, Türkiye'nin saldırılarına ülkenin her yerinde karşılık verileceğini duyurdu.

Şam rejimi lideri Beşar Esed, Türkiye'nin saldırılarına ülkenin her yerinde 'meşru şekillerde' karşılık verileceğini duyurdu.

Euronews'in haberine göre, Esed Bağdat hükümeti Başbakanı Adil Abdulmehdi’den mektup getiren Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı ve Haşdi Şabi liderlerinden Falih el Feyyad’ı kabul etti.

Rejime bağlı SANA'da yer alan haberde Feyyad ile görüşen Esed'in "Bölge ülkelerine yönelik dış emellerin tarih boyunca hiç durmadığını söylediği" belirtildi.

Esed, "Erdoğan rejiminin ülkemize karşı yürüttüğü Türk saldırganlığı taşıdığı tüm yalancı şiarlara rağmen, açık bir ihlal ve işgal" derken, "Suriye’nin bu işgale vekilleri ve teröristlerini vurmak kanalıyla cevap verdiğini, meşru tüm vesileler kanalıyla Suriye topraklarındaki herhangi bölgede tüm şekillerine karşılık vereceğini ve karşı koyacağını" vurguladı.

Rejimin Dışişleri Bakanlığı ise "Türkiye’nin Suriye topraklarına yönelik saldırganlığı, Erdoğan rejiminin yayılmacı hırslarının bir sonucu olup Ankara'ya Astana süreci çerçevesindeki garantör konumunu kaybettirdi, tüm Suriyeliler bu saldırıya karşı koymak için birleşti" açıklamasını yaptı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.