Esed rejimine bağlı üst düzey ismin ölümü tartışılıyor: IŞİD saldırısı mı rejim infazı mı?

Esed rejimine bağlı üst düzey ismin ölümü tartışılıyor: IŞİD saldırısı mı rejim infazı mı?

Esed rejimine bağlı üst düzey askeri yetkili arabasına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu öldü.

Rusya ve İran destekli Esed rejimine bağlı 18'inci tugayın komutanı şaibeli bir şekilde öldürüldü.

Esed rejiminin en önde gelen askeri yetkililerinden biri olan Binbaşı Yavil Yunus şaibeli bir şekilde öldürüldü. Yerel kaynaklar bu ölümün rejim saflarındaki infazların bir parçası olduğunu bildiriyor.

Yerel medya kaynaklarına göre, 18'inci tugayın sızma gruplarının başında olan Binbaşı Yunus, Humeymim üssüne gitmekte olduğu esnada kimliği bilinmeyen kişiler tarafından aracına yerleştirilen patlayıcı infilak ettirilerek öldürüldü.

Bazı kaynaklarda binbaşının IŞİD tarafından pusuya düşürüldüğünü iddia etse de bu örgütten saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

Kaynaklar rejimin kıdemli subaylarını ve milis liderlerini hedef alan infazların son zamanlarda oldukça fazlalaştığına dikkat çekiyor.

"Üst rütbeli isimler infazlara kurban gidiyor"

Ölenler arasında, "Çöl Samurayı" lakaplı, "Kadeş Milisleri" veya Cumhuriyet Muhafızları'nın sözde “aslan yuvası” ekiplerinin lideri Muhammed Selhab, Hama kırsalında bulunan Musayaf’taki Bilimsel Araştırma Direktörü Aziz Asber ve Humus kırsalında görev yapan 40 asker ve subay bulunuyor.

Esed rejimine bağlı kuvvetler ve güvenlik birimleri arasında yaşanan  anlaşmazlıklar ve olayların sayısı her geçen gün artarken, bu fikir ayrılıklarının sonunda genellikle ya silahlı çatışma ya da faili meçhul cinayetler yaşanıyor.

Esed rejimine bağlı önemli isimlerden İsam Zahreddin'in ölümü de geride bu şekilde soru işaretlerini bırakmıştı. 

Zahreddin'in ölümünün bir iç infaz sonucu gerçekleştiği ihtimali yerel kaynaklarca uzun süre dillendirildi. İsam Zahreddin geçen sene Ekim ayında Deyr ez Zor'da öldürülmüştü.

Rejime bağlı kaynaklar tarafından yapılan açıklamada Zahreddin'in IŞİD tarafından gerçekleştirilen "el yapımı patlayıcı" saldırısında öldüğü öne sürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.