"Esed rejiminin kimyasal silah beyanı tutarsız"

"Esed rejiminin kimyasal silah beyanı tutarsız"

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü, Suriye'de rejimin kimyasal silah beyanınında hala eksikler, tutarsızlıklar ve çelişkiler olduğunu söyledi.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ), 23 Haziran-23 Temmuz tarihli son raporunu BM Güvenlik Konseyi'ne sundu.

İş birliği çağrısı

BM Güvenlik Konseyi'nin kapalı oturumunda görüşülen raporda Suriye'de rejimin kimyasal silah beyanındaki ''sorunlara'' işaret edildi.

"Suriye'de rejiminin kimyasal silah beyanında hala eksiklikler, tutarsızlıklar, ve çelişkiler var'' ifadesine yer verilen raporda, rejimin sağladığı bilgilerle sorunların giderilemediği belirtildi ve ''tam bir iş birliği'' yapılması çağrısında bulunuldu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de raporla birlikte BM Güvenlik Konseyi'ne ilettiği mektupta, kimyasal silah kullanımının ''kabul edilemez'' olduğunu yineleyerek, uluslararası hukuk ihlallerinin çözümsüz kalmasının daha fazla devam edemeyeceğini ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.