Esed rejiminin 'tedarikçisi': BM çadırları askeri tatbikatta kullanıldı

Esed rejiminin 'tedarikçisi': BM çadırları askeri tatbikatta kullanıldı

Birleşmiş Milletler'in Suriye'deki mültecilere gönderdiği çadırlar Esed rejimi tarafından askeri tatbikatta kullanıldı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından Suriye'deki çatışmalar nedeniyle yerinden edilmiş siviller için gönderilen çadırlar, Beşar Esed rejiminin gerçekleştirdiği askeri tatbikatta kullanıldı.

Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim güçlerinin Suriye'nin doğusundaki Deyrizor bölgesinde iki gün önce düzenlediği tatbikatta kullanılan Birleşmiş Milletler logolu çadırlar dikkat çekti. 

Geçtiğimiz dönemlerde de Suriye'de Rusya ve İran güçlerinin Birleşmiş Milletler'in gönderdiği çadırları askeri amaçlar doğrultusunda kullandığına dair görüntüler kamuoyuna yansımıştı.

Rus subaylar da katıldı

Beşar Esed'in babası ve Hafız Esed'in 1970 darbesiyle Suriye'de yönetimi ele geçirmesinin 50. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenlere Rus subay kadrosundan da katılım oldu. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede, Esed rejiminin uluslararası kurumlar tarafından sağlanan insani yardımları kullanmasının engellenmesi gerektiğini belirtti.

BM'den açıklama yapılmadı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği logolu çadırların Suriyeli mülteci siviller yerine Beşar Esed rejimi tarafından askeri amaçla kullanılmasına Birleşmiş Milletler tarafından henüz bir yorum yapılmadı.

em9odbuxyam7nq3.jpg

1605687358.jpg

1605687364.jpg

Kaynak: Mepa News

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.