Esed rejimiyle normalleşme karşıtı muhalif komutana suikast

Esed rejimiyle normalleşme karşıtı muhalif komutana suikast

Suriye'nin kuzeyindeki El Bab şehri yakınlarında bir Ahrar eş Şam komutanının insansız hava aracı saldırısında hedef alındığı bildirildi.

Suriye'nin kuzeyindeki El Bab şehri yakınlarında rejim karşıtı en etkin muhalif gruplardan Ahrar eş Şam komutanının uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre saldırı dün Türkiye destekli muhaliflerin kontrolünde bulunan El Bab şehri kırsalında gerçekleştirildi.

Saldırıda Ahrar eş Şam'ın doğu bölgesi yapılanmasının komutanlarından Saddam el Musa hedef alındı. Musa'nın olay yerinde yaşamını yitirdiği açıklandı.

Saldırıyı kim düzenledi?

Saldırının kim tarafından gerçekleştirildiği ise netlik kazanmadı.

Esed rejimi ile uzlaşma karşıtı olan Ahrar eş Şam tarafından yapılan açıklamada, saldırıyı düzenleyen tarafın bilinmediği kaydedildi.

Bazı yerel kaynaklar ise saldırıyı ABD insansız hava araçlarının gerçekleştirdiğini iddia etti. Ancak ABD kaynakları konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Muhalif kaynaklardan bazıları ise saldırının, Musa'nın grubuyla bölgede ihtilaflar yaşayan Türkiye tarafından düzenlenmiş olabileceğini iddia etti.

Öte yandan Saddam el Musa'nın hayatını kaybettiği saldırının aracının altına daha önce yerleştirilmiş bir el yapımı patlayıcı düzeneğinden kaynaklı olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.