Esed rejimiyle YPG arasındaki çatışmalar Rusya'nın devreye girmesiyle sona erdi

Esed rejimiyle YPG arasındaki çatışmalar Rusya'nın devreye girmesiyle sona erdi

Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı kentinde Esed rejimiyle YPG arasındaki çatışmaların Rusya'nın devreye girmesiyle sona erdiği bildirildi.

Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı kentinde Beşar Esed rejimiyle YPG arasındaki çatışmaların Rusya'nın devreye girmesiyle sona erdiği bildirildi.

PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin kontrolündeki Kamışlı kent merkezinde geçtiğimiz 20 Nisan'da Beşar Esed rejiminin varlık gösterdiği bölgede çatışmalar çıkmıştı.

YPG ile rejim güçleri arasında birkaç gündür devam eden çatışmaların Rusya'nın devreye girmesiyle sonlandırıldığı bildirildi.

Kamışlı kent merkezinde YPG ile Esed rejimine bağlı unsurlar arasındaki çatışmaların devam ettiği süreçte YPG güçleri, rejim unsurlarının kontrolündeki bölgeye girmeye çalışmıştı.

Çatışmalar esnasında Kamışlı Havalimanındaki rejim topçuları da kentteki YPG hedeflerini bombalamıştı.

Rusya'nın devreye girmesiyle sağlanan anlaşmanın maddelerinin ilerleyen süreçte netleşmesi bekleniyor.

Kamışlı kentinde ABD ve Rusya'nın desteklediği YPG güçleriyle Beşar Esed rejimi unsurları arasında sık sık gerilimli süreçler yaşanıyor.

Kaynak: Mepa News

tlgrm.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.