Esed'in baş müftüsünden Beyaz Baretliler'e 'savaş suçlusu' iddiası

Esed'in baş müftüsünden Beyaz Baretliler'e 'savaş suçlusu' iddiası

Esed rejiminin baş müftüsü Ahmed Bedreddin Hassun, sivil savunma ekiplerinin savaş suçlusu olduğunu öne sürdü.

Esed rejimi Baş Müftüsü Ahmed Bedreddin Hassun, Rus askerlerin aile üyeleriyle buluşmasında, Beyaz Baretliler olarak bilinen sivil savunma ekipleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Hassun, "Bu insanlar sığınmacı değil, savaş suçluları. Ben, ülkelerimizin hükümetlerine, Beyaz Baretliler örgütünün üyelerini takip etmeleri, nerede olurlarsa olsun onları bulmaları için başvurmak isterdim. Zira Duma'da (ve diğer kentlerde) kimyasal silah kullananlar da bu kişilerdi.

Bu kişilerin tümü çok iyi eğitim almış durumdalar. Aralarında birçok kimyager var. İnsani misyonlar kisvesi altında sivil halka karşı kimyasal madde kullandılar. Biz, bu kişilerin neden Suriye'ye kaçmadıklarını, Suriye toplumuna geri dönmek istemediklerini sormak istiyoruz. Bunun tek yanıtı var, Batı, Suriye toplumunu yıkmak için bu güce güvendi" diye konuştu.

Esed rejiminin, kendisinin gerçekleştirdiği kimyasal katliamlarda Suriyeli muhalifleri suçladığı biliniyor. Özellikle son yıllarda rejimin ve rejim yanlısı medyanın odağında, Beyaz Baretliler adlı sivil savunma oluşumu var. Hakkında herhangi bir delil olmasa da Esed rejimi, kimyasal saldırılardan bu oluşumu sorumlu tutuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.