Esed'in danışmanı: ABD destekli PKK militanlarıyla savaşacağız

Esed'in danışmanı: ABD destekli PKK militanlarıyla savaşacağız

Esed'in danışmanı Buseyna Şaban, rejim güçlerinin, PKK'nın Suriye'deki çatı oluşumu Suriye Demokratik Güçleri ile savaşacağını söyledi.

Beşar Esed'in siyasi ve medya danışmanı Buseyna Şaban, rejim güçlerinin ülkenin diğer bölgelerinde kontrolü sağlamak için ana omurgasını PKK'nın oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri ile savaşacağını söyledi.

Hizbullah'ın medya kuruluşu Lübnanlı el-Menar televizyonunda açıklamalarda bulunan Şaban, Hizbullah'ın Suriye'de SDG de dahil olmak üzere ABD tarafından desteklenen her güce karşı savaşacağını bildirdi. Esed'in danışmanı, PKK'nın çatı oluşumu Suriye Demokratik Güçleri'nin herhangi bir askeri operasyon yapmadan IŞİD'ten bazı bölgeleri ele geçirdiğine dikkat çekti.

Rejim ve PKK Deyr ez Zor'da karşı karşıya

Buseyna Şaban'ın açıklamaları, ABD destekli PKK güçlerinin Deyr ez Zor'daki askeri lideri Ahmet Ebu Hevla'nın açıklamalarının ardından geldi. PKK komutanlarından Ebu Hevla, rejim güçlerinin Fırat nehrinin karşı yakasına geçmesine müsade etmeyeceklerini, bu yönde bir girişime karşılık vereceklerini söylemişti.

IŞİD'e karşı yürütülen eş zamanlı operasyonlar sonucunda Esed rejimi ve yabancı Şii milisler Deyr ez Zor'daki Fırat nehrinin batı yakasına ulaşırken, ABD destekli PKK güçleri (SDG) ise nehrin doğu yakasına ulaştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.