Esed'in müftüsünden Budist yönetime destek: Bazı Arakanlılar terörist

Esed'in müftüsünden Budist yönetime destek: Bazı Arakanlılar terörist

Esed rejiminin Başmüftüsü Bedreddin Hassun, Arakan Müslümanlarına karşı Myanmar ve Hindistan yönetimlerine destek verdi.

Esed rejiminin Başmüftüsü Bedreddin Hassun, Myanmar yönetiminin Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamları inkar ederek Budist yönetime destek verdi. Hassun, "Arakanlıların bazıları terör örgütleriyle bağlantılı" dedi.

Bir Hindistan televizyon kanalına röportaj veren Hassun, Arakanlı mültecileri sınırdışı etmek isteyen Hindistan yönetimini de haklı buldu. Sınırdışı edilmek istenen Arakanlılarla ilgili olarak Myanmar hükümetiyle diyalog başlatma çağrısında bulunan rejim müftüsü, "Myanmar yönetimine karşı propaganda yürütülüyor" dedi. Ayrıca Hindistan tarafından sınırdışı edilmek istenen Arakanlıların "terör örgütleri ve istihbarat kuruluşlarıyla bağlantılı' olduğunu öne sürdü.

'Dini değil güvenlik meselesi'

Medyada yer alan haberlerin gerçek olmadığını savunan Bedreddin Hassun, Myanmar'da Arakanlılara yönelik dini baskı olmadığını iddia etti. Esed rejiminin müftüsü sözlerini şöyle sürdürdü: "Myanmar konusunu İslam dünyasının en önemli konularından biri haline getirdiler. Ancak bu mesele dini değil, güvenlikle ilgili bir meseledir. Myanmar'ın başkentinde 5 tane cami var. Eğer Myanmar yönetimi Arakan'da camileri yakıp yıkıyorsa başkentteki camilere neden dokunmuyor?"

500 bin kişi evlerini terk etti

Myanmar ordusu ve Budist milliyetçilerin Arakan eyaletinde Müslüman nüfusa yönelik saldırıları nedeniyle 400 binden fazla kişi Bangladeş'e sığınmıştı. Birleşmiş Milletler yaşananları 'etnik temizlik' olarak tanımlarken uluslararası insan hakları örgütlerinden harekete geçme çağrıları yapılıyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) tarafından yayınlanan uydu görüntülerinde Arakan'da Müslüman nüfusun yaşadığı yerleşimlerin büyük bölümünün tahrip edildiği kanıtlanmıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.