Eski bakan otobüs şoförü oldu

Eski bakan otobüs şoförü oldu

''İşsiz güçsüz evde oturmak yerine otobüs sürüyor. Ne kadar güzel''

Hollanda’da eski devlet bakanı Fred Teeven, belediye otobüsü şoförü oldu.

Teeveen, 2001 yılında yılında savcılık yaptığı dönemde uyuşturucu kaçakçısı Cees Helman ile bir soruşturma kapsamında vereceği bilgi karşısında para aklama konusunda anlaştığı ortaya ortaya çıkınca 2015’te istifa etmişti. Teeven ve  Helman para transferinin vergi dairesinden gizli tutulması konusunda da anlaşmıştı.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre ağır vasıta araç kullanma ehliyetine sahip Teeven, başlangıç eğitimini başarıyla tamamladı. Toplu taşıma şirketi sözcüsüne göre eski bakanın eğitimi birkaç hafta daha sürecek.

Teeeven, eğitimi tamamlandığında, doğum yeri Arnhem kentinde yolcu taşımaya başlayacak. Eski bakan, haftada 1,5 gün belediye otobüsü şoförlüğü yapacak.

Teeven, haftanın diğer günlerinde de eski bir meslektaşıyla kurduğu güvenlik ve siber suçlarla ilgili danışmanlık şirketinde çalışacak.

İçişleri Bakanı Sander Dekker, Teeven gibi güçlü birinin arkasında oturmanın yolculara güven vereceğini söyledi. Bir gün eski meslektaşının kullandığı otobüse binmek istediğini söyleyen Dekker, “İşsiz güçsüz evde oturmak yerine otobüs sürüyor. Ne kadar güzel” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.