Eski Mossad Başkanı: Savaşın ardından İsrail'in toparlanması en az 5 yıl sürecek

Eski Mossad Başkanı: Savaşın ardından İsrail'in toparlanması en az 5 yıl sürecek

İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'ın eski başkanı Yossi Cohen açıklamalarda bulundu.

İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'ın eski başkanı Yossi Cohen, Gazze savaşı sona erdiğinde İsrail'in toparlanması için en az beş yıla ihtiyacı olacağını söyledi.

Cohen İsrail'in Gazze'de tutulan rehineleri geri getirmek için ağır bir bedel ödemek zorunda kalacağını ifade etti.

İsrail kamu yayın kurumu Kan'a konuşan Cohen, herhangi bir ateşkes anlaşmasının İsrail hükümeti tarafından "çok zor şartlarla" onaylanması gerektiğini dile getirdi.

Cohen, anlaşmanın aşamalı olarak yapılmaması ve tüm esirlerin tek seferde Filistinli esirlerle takas edilmesi gerektiğini savundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün yaptığı açıklamada, İsrail'in rehineleri geri getirmek için "her bedeli ödemeyi kabul etmeyeceğini" belirtmişti. Netanyahu önlerine gelen her şartı ve her anlaşmayı kabul etmeyeceklerini vurgulamış, çok sayıda Filistinli mahkumu serbest bırakmayı planladıkları iddialarını da yalanlamıştı.

İsrail ile Hamas arasındaki esir takası müzakereleri bir süredir devam ediyor. ABD, Katar ve Mısır'ın ara buluculuğunda Fransa'da gerçekleştirilen görüşmelerde bir anlaşma taslağı oluşturulmuştu.

Ancak henüz İsrail de Hamas da söz konusu taslağı onaylamış değil.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.