Eski Somali Cumhurbaşkanı'ndan Eş Şebab ile müzakere çağrısı

Eski Somali Cumhurbaşkanı'ndan Eş Şebab ile müzakere çağrısı

Somali'nin eski Cumhurbaşkanı Abdikasım Salad Hasan, Eş Şebab'a müzakere masasına oturma çağrısında bulundu.

Somali'de taraflar arasında şiddetli çatışmalar sürerken savaşın müzakereler yoluyla bitirilmesine yönelik çağrılar da devam ediyor.

2000-2004 yılları arasında Somali Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan Abdikasım Salad Hasan, yaptığı son açıklamalarda ülkede Mogadişu yönetiminden daha fazla bölgeyi kontrolü altında tutan Eş Şebab'a müzakere çağrısında bulundu.

Sosyal medyada yayınladığı videoda Salad Hasan, Mogadişu yönetimi ile Eş Şebab arasında müzakere yapılması gerektiğini belirtti.

Salad Hasan Somali'de barışçıl çözüme giden tek yolun diyalog olduğunu vurguladı.

Son dönemde Mogadişu yönetimi sahada Eş Şebab'a karşı yürüttüğü askeri harekatlarda ağır darbeler alarak, ele geçirdiği bölgelerden çekilmek zorunda kalmıştı.

Somali'de de Afganistan'da gerçekleştirilen müzakere sürecine benzer bir sürecin yürütülmesine yönelik düşünceler uzun süredir varlığını koruyor.

Eş Şebab müzakerelere katılmayı kabul etmezken Mogadişu yönetimi de masaya ancak Eş Şebab'ı askeri olarak zayıflattıktan sonra oturulması gerektiği kanaatini ortaya koyuyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum