Eşref Gani üst düzey istifaları reddetti

Eşref Gani üst düzey istifaları reddetti

Kabil hükümeti Eşref Gani bugün yaptığı açıklamada, üst düzey üç güvenlik yetkilisinin istifasını reddetti.

Cumhurbaşkanı Güvenlik Danışmanı Hanif Atmar’ın dün istifa etmesinden birkaç saat sonra İçişleri Bakanı Veyis Bermek, Savunma Bakanı Tarık Şah Bahrami ve İstihbarat Teşkilatı Başkanı Masum Estanikzey’in istifa dilekçelerini Gani’ye sunmuşlardı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Harun Çakansuri, yaptığı açıklamada, üst düzey üç yetkilinin görevlerine devam etmelerinin istendiğini belirterek, “Güvenlik durumunu iyileştirmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı’ndan üst düzey iki yetkili Reuters’a verdikleri demeçte, bahsi geçen isimlerin istifalarını sunmalarındaki ana sebebin, güvenlik durumunun kötüye gitmesiyle birlikte hükümet politikalarında ortaya çıkan farklılıklar olduğunu belirttiler. Fakat, kendisine sunulan istifaları reddeden Eşref Gani, yetkililerden bunun yerine, silahlı grupların yeni saldırılar başlatmasını engellemenin yollarını bulmalarını istedi.

Öte yandan 20 Ekim’de yapılması planlanan parlamento seçimlerinin yaklaşmasıyla saldırıların artabileceği öngören yetkililer bu saldırılara karşı bir takım tedbirler alıyorlar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.