Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed cephe hattına gitti

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed cephe hattına gitti

Geçtiğimiz gün Tigray güçlerine karşı devam eden savaşı yöneteceğini söyleyen Başbakan Abiy Ahmed'in cephe hattına gittiği bildirildi.

Geçtiğimiz gün Tigray güçlerine karşı devam eden savaşı yöneteceğini söyleyen Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed'in cephe hattına gittiği bildirildi.

Etiyopya'nın resmi haber ajansı Fana'nın haberine göre Abiy Ahmed'in cephe hattında olduğu dönem içerisinde Başbakan Yardımcısı Demeke Mekonnen ülke yönetiminden sorumlu olacak.

Başbakan Ahmed, geçtiğimiz gün cephe hattına gideceğini açıklamış ve "ülkeyi fedakarlıkla yönetmenin vakti geldi" ifadelerini kullanmıştı.

Etiyopya'nın kuzeyindeki Tigray bölgesinde bir yıldır merkezi hükümet güçleriyle Tigray Halk Kurtuluş Cephesi ve müttefikleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

Başkent Addis Ababa'nın hedeflerinde olduğunu ilan eden Tigray güçleri, amaçlarının ise mevcut yönetimi sona erdirmek olduğunu ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

 

 

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.