Etiyopya güçleri camilerin yıkılmasını protesto eden Müslümanlara saldırdı: 3 can kaybı

Etiyopya güçleri camilerin yıkılmasını protesto eden Müslümanlara saldırdı: 3 can kaybı

Etiyopya'da çok sayıda caminin yıkılmasını protesto eden Müslümanlara güvenlik güçleri tarafından ateş açıldığı bildirildi.

Afrika'nin doğu kesiminde milyonlarca Müslümana ev sahipliği yapan Etiyopya'da Müslüman halka yönelik ihlaller sürüyor.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da dün cuma namazı sonrasında Müslümanlar, ülkenin Sheger şehrinde 20 caminin yıkılmasına yönelik kararı protesto etmek için toplandı.

Addis Ababa'da bulunan Enver Camii önünde toplanan Müslümanlar, camilerin yıkılması kararına tepki gösterdi.

etiyopya-26-mayis.jpg

Ancak protesto sırasında Etiyopya güvenlik güçleri Müslümanlara şiddetli bir şekilde müdahale etti. Etiyopya güçlerinin saldırısında 3 Etiyopyalı Müslüman gencin hayatını kaybettiği, aralarında kadınların da olduğu çok sayıda Müslümanın da yaralandığı ifade edildi.

Ülkenin Oromia bölgesinde bulunan camilerin ve Müslümanlara ait dükkanların yıkılması bir süredir gündemde. Geçtiğimiz günlerde bölgede bu karara tepki gösteren Müslümanlarla güvenlik güçleri arasında gerilim yaşanmış, güvenlik güçlerinin saldırısı neticesinde en az 9 Müslüman can vermişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.