Etiyopya: Merkezi hükümetin tarihi şehir Lalibela'yı geri aldığı iddiası yalanlandı

Etiyopya: Merkezi hükümetin tarihi şehir Lalibela'yı geri aldığı iddiası yalanlandı

Etiyopya ordusunun dini şehir Lalibela'yı Tigraylardan geri aldığı iddiası bölge kaynaklarınca yalanlandı.

Etiyopya'daki merkezi yönetimin tarihi ve dini şehir Lalibela'yı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'nden (THKC) geri aldığı iddiası şehir sakinlerince yalanlandı.

Etiyopya Monofizit Kilisesi'ne ait tarihi kiliseler nedeniyle UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Amhara bölgesindeki Lalibela, geçtiğimiz aylarda THKC tarafından ele geçirilmişti.

Şehrin konumu:

"Şehir halen THKC elinde"

Etiyopya ordusu ise Lalibela'yı geçen hafta Tigraylardan geri aldığını iddia etmişti. Fakat el-Cezire'ye Lalibela'dan telefonla ulaşan bir şehir sakini, kontrolün halen THKC'de olduğunu, THKC milislerinin halen sokaklarda bulunduğunu kaydetti.

Şehir sakini, Lalibela'da THKC'nin şehri ele geçirmesinden bu yana aylardır çatışma olmadığını, Etiyopya ordusunun şehri geri alma yönünde bir hamlesine de şahit olmadıklarını ifade etti.

Etiyopya'daki merkezi yönetimden ise henüz bir karşı açıklama gelmedi.

Amhara ve Tigraylar, mensubu oldukları Etiyopya Monofizit Kilisesi'nin gerçek kurucusunun ve sahibinin kim olduğu konusunda tarihi bir anlaşmazlık yaşıyor. Bu sebeple dini merkez Lalibela'nın kontrolünün savaşta stratejik açıdan büyük bir önemi bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.